SATOA Kuopio Food Festival tuo paikallisia makuelämyksiä neljättä kertaa osaksi Kuopio Juhlii -viikkoa

Kuopion kauppatorin laidalla toteutettava SATOA Kuopio Food Festival -ruokafestivaali toteutetaan neljättä kertaa elokuun viimeisenä viikonloppuna 25.-26.8.2017, pe klo 11-21 ja la 11-20. Tapahtumassa mukana on tänä vuonna 20 paikallista ravintolaa, jotka tarjoavat tapahtumapäivinä 3-6 euron arvoisia, paikallisia raaka-aineita hyödyntäviä ruoka-annoksia. Maukkaita makuja ryyditetään monipuolisella oheisohjelmalla, jonka aikana esille nousevat niin nousevat kyvyt kuin jo kannuksensa ansainneet tekijät.

Vuoden 2017 ravintolat: Konttiravintola Morton, Viikinkiravintola Harald, VS Ravintolat, Kummisetä, Via Gourmet, Houkutus, Thairavintola Samruai, BowlD1ner, Panza, Hurma, Rosso, Grillsson Steakhouse, Kylpylähotelli Rauhalahti, Hotelli Iso Valkeinen, Intro, King’s Crown, Isä Camillo, Musta Lammas, JK Street Food ja Savon ammatti- ja aikuisopisto.

Täysin uusina ravintoloina v. 2017 tapahtumassa nähdään Panza! sekä BowlD1iner.

Annoksina tänä vuonna maistellaan mm. punajuurifalafelia Koivulan tilan punajuuresta, kuusenkerkällä glaseerattua possutikkaria, Liepuskan pitaleipää marinoidulla punakaalilla ja vegeaiolilla, Kakkutaiteen punaherukkamacaronia ja porkkanakakkua sekä metsäsienitoasteja savolaisista sienistä villillä piparjuuridressingillä.

Oheisohjelmassa puolestaan nähdään mm. Kaukolasipartio, Jaakko Tepon poikien Iljan ja Johanneksen luotsaama kuopiolais-joensuulainen viihdekone, joka saa menojalan vilkkaamaan tapahtumassa kuin tapahtumassa. Tanssiosaamista edustaa kuopiolainen Urban Moves -tanssiryhmä, joka esittää Koko Suomi Hoppaa 100 % -teoksen. Lavalla nähdään myös uusia kykyjä, kun paikallinen duo Roosa&Jyri nousee lavalle viihdyttämään yleisöä. Molemmat päivät päättyvät paikallisen DJ:n keikkaan, jonka jälkeen asiakkaat voivat siirtyä SATOA -jatkoille. Jatkot järjestetään perjantaina ravintola Hurmassa ja ravintola Introssa klo 21 alkaen ja lauantaina Isä Camillon terassilla klo 21 alkaen.

Lopullinen menu julkistetaan viikkojen 32-33 aikana SATOA Kuopio Food Festivalin nettisivuilla osoitteessa www.satoa.fi.

SATOA -ruokafestivaalit ovat ylpeästi paikallisia ruokatapahtumia. Tapahtumissa olevat ravintolat, raaka-aineet, ohjelma ja alihankinnat pyritään mahdollisuuksien mukaan toteuttamaan paikallisesti, pienillä lisämausteilla höystettynä. SATOA Kuopio Food Festival on saanut useita tunnustuksia, ja viimeisimpänä tapahtuma nostettiin keväällä 2017 Suomen ruokamatkailun kärkituotteeksi Visit Finlandin ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulun toimesta. Kärkituotteena tapahtuma edustaa suomalaista ruokamatkailuosaamista valtakunnallisilla ja kansainvälisillä markkinoilla kolmentoista muun raadin valitseman tuotteen seurassa.

SATOA -ruokafestivaalit tuottaa ProAgria Pohjois-Savo ry. Yhteistyössä Elonkorjuujuhlat sekä Kuopio Juhlii -viikko.