SATOA Kuopio Food Festival on paikallisten makujen juhla, jossa voi ostaa ja maistaa pieniä 3-6 euron arvoisia ruoka-annoksia katuruokakulttuurin hengessä ja nauttia samalla tapahtuman ohjelmasta kuten katumuusikoiden ja -taiteilijoiden esityksistä.  

SATOA Kuopio Food Festival 2017 järjestetään Pe-La 25.-26.8.2017.

Vuoden 2017 ravintolat

RAVINTOLAT & RUOKA

Vuoden 2017 ravintolat on julkaistu. 20 paikallista ravintolaa tarjoaa Kuopion Kauppatorin vierustalla paikallisia herkkuja, kuten punajuurifalafelia Koivulan tilan punajuuresta, kuusenkerkällä glaseerattua possutikkaria, Liepuskan pitaleipää marinoidulla punakaalilla ja vegeaiolilla, Kakkutaiteen punaherukkamacaronia ja porkkanakakkua sekä metsäsienitoasteja savolaisista sienistä villillä piparjuuridressingillä.


OHJELMA

Ohjelmistossa tänä vuonna on luvassa mm.  Kaukolasipartio, Jaakko Tepon poikien Iljan ja Johanneksen luotsaama kuopiolais-joensuulainen viihdekone, joka saa menojalan vilkkaamaan tapahtumassa kuin tapahtumassa. Lisäksi tanssiosaamista näyttää paikallinen tanssiyhdistys Urban Moves Suomi Hoppaa 100 % -teoksensa myötä. 

Tapahtuman aukioloaikojen jälkeen, voi SATOA -tunnelmia jatkaa ravintola Hurmassa ja Introssa perjantaina alkaen klo 21, ja ravintola Isä Camillon terassilla lauantaina klo 21.


POHJOISSAVOLAISET MAUT KÄRKITUOTTEENA

SATOA Kuopio Food Festival -katuruokafestivaali järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2014, ja Kuopion kaupunki palkitsi sen tuolloin myös vuoden ilmiönä.  Vuonna 2017 Visit Finland ja Haaga-Helia ammattikorkeakoulu nosti tapahtuman yhdeksi Suomen neljästätoista ruokamatkailun kärkituotteesta. 


TAPAHTUMA

SATOA Kuopio Food Festival järjestetään Kuopion ydinkeskustassa, Kauppakadun kauppahallin ja Lyseon välisellä osuudella sekä Puijonkadulla torin varrella elokuun viimeisenä viikonloppuna. 

Tapahtumassa mukana olevat ravintolat tarjoavat  tapahtumassa laadukkaita, 3-6 euron arvoisia annoksia, joiden valmistamisessa on hyödynnetty pohjoissavolaisia raaka-aineita. Vuonna 2016 tapahtumassa mukana oli 24 ravintolaa ja annoksia myytiin arviolta n. 40 000 kpl.

HANKE

SATOA Kuopio Food Festival on osa RuokaSavo-hanketta. Pohjois-Savon maaseutustrategian visiona on, että Pohjois-Savo on vuonna 2020 valtakunnallisesti ja kansainvälisesti tunnettu ruokamaakunta. Tämä on myös RuokaSavo-hankkeen tavoite. Hanketta rahoittaa ELY-keskuksen maaseuturahasto.  Tapahtuman tuotannosta vastaa  ProAgria Pohjois-Savo.


YHTEISTYÖSSÄ 2017


Kukko


Sähkömestarit


undefined


undefined