Annoksissa korostuvat tänä vuonna sadonkorjuun raaka-aineet aina punajuurista kurpitsoihin sekä karviaisista puolukoihin saakka. Lisäksi menuissa nousevat esiin myös paikalliset liha-, kala-, maito- ja leipomotuotteiden tuottajat kuten Finn Angus, Sepon lihatori, Kaikontarha, Aetoleipomo ja Liepuska sekä monet muut. KATSO MENU 2018
Tapahtumassa mukana olevat ravintolat pitävät toimipaikkaansa n. 90 km säteellä Kuopiosta. Mukana tänä vuonna ovat Konttiravintola Morton, Viikinkiravintola Harald, Hotelli IsoValkeinen, Vs ravintolat, Thairavintola Samruai, Kylpylähotelli Kunnonpaikka, Harri’s Food Factory, Savon ammattiopisto, Houkutus, JK Streetfood / Jäppilän Kievari, Bowl D1ner, Kanresta, Hurma, Intro, Panza, Kylpylähotelli Rauhalahti, King’s Crown, Bierstube, Musta Lammas sekä Isä Camillo. Ensimmäistä kertaa SATOA-perheessä mukana ovat Harri’s Food Factory Varkaudesta, Kunnonpaikka Vuorelasta sekä Kanresta ja Bierstube Kuopiosta. Uutena osana tapahtumassa nähdään tänä vuonna myös yhteisöllisiä, usean yrittäjän kesken toteuttamia anniskelualueita.
Tapahtuman oheisohjelmassa on tekemistä ja näkemistä kaikenikäisille. Niin ikään ohjelmassa nostetaan valokeilaan paikallisia artisteja ja toimijoita. Puijonkadun ja Kauppakadun kulmassa olevalle XPress-lavalle nousevat mm. vuoden 2017 Junior Master Chef Otto Leskinen, ja paikallisia bändejä kuten Huuma, Aapo ja Rakki-Sakke ja Lahjomaton Miro. Tekemistä tarjoaa kuopiolaisen Humpuuki Designin yrittäjä Arja Blomin Humpuukassi-askartelutyöpaja, jonka lisäksi lapsiperheitä hauskuuttaavat molempina päivinä XPress-leijona ystävineen. Lavaohjelman lisäksi useiden ravintoloiden pisteissä nähdään erilaisia ohjelmanumeroita.
SATOA Kuopio Food Festival: Kuopion keskustassa torin laidalla Puijonkadulla ja Kauppakadulla 24.-25.8. Aukioloajat pe klo 11-21 la klo 11-20. Tapahtumassa paikalliset ravintolat myyvät 3-6 euron arvoisia annoksia. Oheisohjelmassa nostetaan esille paikallisia kulttuurialan toimijoita, artisteja ja yrittäjiä. Tapahtumassa korostuvat yhteisöllisesti toteutetut teemat sekä vastuullisuus.
SATOA -ruokafestivaalit ovat ylpeästi pohjoissavolaisia ruokafestivaaleja. Tapahtumissa esillä olevat yritykset, annoksissa käytettävät raaka-aineet aina alihankintoja ja ohjelmaa myöten ovat pääosin paikallisesti toteutettuja. SATOA -ruokafestivaaliperheeseen kuuluu 2 vuosittain järjestettävää tapahtumaa; kesäkuun puolivälissä järjestettävä SATOA goes WILD ja elokuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävä SATOA Kuopio Food Festival.
Tapahtuman tuottaa ProAgria Pohjois-Savo / Ruokasavo-hanke. Yhteistyössä Kuopio Food Festivalin kanssa: Savon XPress, Kuopio Juhlii ja Elokorjuujuhla.
Lisätietoja:
Jarkko Kääriäinen
tuottaja-tiedottaja
Puh. 0438267690
info( at )satoa.fi