Satoa Kuopion menu on julkaistu!

TIEDOTE 12.8.2024

Paikalliset maut ja toimijat keskiössä Satoa Kuopio 2024 -tapahtumassa – tapahtuman menu ja ohjelma on nyt julkistettu!

Jo jokavuotiseksi perinteeksi muodostunutta, aiemmin Kuopion Kauppakadulla vietettyä Satoa Kuopio -ruokafestivaalia vietetään tänä vuonna uusissa puitteissa Kuopion kauppatorilla. Tapahtuma järjestetään pe-la 23.–24.8. klo 11–20 samanaikaisesti niin ikään kauppatorilla vietettävän Elonkorjuujuhlan kanssa.

Luvassa on jälleen kerran kattava otos pohjoissavolaisia makuja. Ja vaikka raaka-aineet ovatkin kotoiset, on tapahtumassa myös tuulahduksia kauempaakin, esimerkiksi Sweetownin sushien ja bumsien muodossa. Kokeneita Satoa ravintoloita ovat Bierstube, Harri’s Food Factory, Hodarikoju, Puijon Torniravintola ja Sawohouse, joiden keittiömestarit ovat jälleen loihtineet parastaan tarjolle. Havu Kitchen & Bar tulee toistamiseen tarjoamaan skandinaavisia makuja, Ravintola Ehtoo tuo annoksessaan maisteltavaksi paikallisen muikun herkullisuutta ja Ravintola Ehta arvoituksellisen possu flätin. Uusia osallistujia ovat Fisuburgeri, jonka kala-annokset houkuttavat maistamaan paikallista järvikalaa, Saimaan tuore, jonka annoksissa on Varkaudessa kasvanutta kirjolohta sekä Savoste Rautavaaralta, joka houkuttelee maistamaan muun muassa pielavetistä muikkua valkosipulikastikkeella. Jälkiruokaherkkuja tarjoaa muun muassa vegaanista jäätelö tarjoava Minitar. Tapahtuman menu on ladattavissa tapahtuman verkkosivuilla https://www.satoa.fi/menu/

Ravintoloiden maisteluannosten ohella paikallisia makuja on tarjolla myös alueelle ponnahtavassa Taste Savo popupissa, jossa esillä on kattava valikoima paikallisten tuottajien tuotteita, esimerkiksi Juulian kotileipomon hapanjuurileipää, Lignell & Piispasen kuohujuomaa ja Varpaniemen tilan mansikkahilloa ja -mehua.

Paikallisuus on kantava teema myös tapahtuman oheisohjelmassa, jossa kuullaan Kuopion konservatorion musiikkiesityksiä ja nähdään Kuopion taidelukio Lumitin oppilaiden tanssiesityksiä. Lauantaihin tunnelmaa luo myös Tuomas & Välähdyksiä. Tapahtuman oheisohjelmaa tuotetaan yhteistyössä Elonkorjuujuhlan kanssa. Tutustu ohjelmaan tarkemmin https://www.satoa.fi/menu/

Satoa Kuopio -tapahtumaa vietetään Kuopion kauppatorilla perjantaina ja lauantaina 23.–24.8. klo 11–20. Tapahtuman tuottaa Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset. Tapahtumaa tukevat Kuopion kaupunki ja Osuma Turvallisuuspalvelut.

Lisätiedot: Sanna Louna sanna.louna@maajakotitalousnaiset.fi, puh. 0400 571642
Marja Niskanen marja.niskanen@maajakotitalousnaiset.fi, 0400905782
Niina Mäntyniemi (Elonkorjuujuhla) niina.mantyniemi@maaseutuammattiin.fi, puh. 0400 158 229