Satoa Siilinjärvi lähestyy!

TIEDOTE 2.8.2024

Paikalliset maut ja toimijat keskiössä Satoa Siilinjärvi 2024 -tapahtumassa – tapahtuman menu ja ohjelma on nyt julkistettu!

Lauantaina 10.8. klo 10–20 Siilinjärven torilla nyt jo toistamiseen vietettävän Satoa Siilinjärvi -tapahtuman menu ja ohjelma on julkistettu.

Tapahtumaan osallistuvista ravintoloista Pizzaburger Adana tuo tarjolle kebabinsa, Savoste kala-annoksensa, Siilin Mylly suolaiset ja makeat tortillalettunsa ja Wanha Tietola mallaspizzansa. Tapahtuman hengen mukaisesti kaikissa annoksissa hyödynnetään paikallisia raaka-aineita, esimerkiksi Siilin Myllyn perinteisen kivimyllyn jauhamia jauhoja ja kuhaa ja mustikoita Rautavaaran vesistä ja metsistä. Paikalliset raaka-aineet ja tuotteet ovat esillä myös tapahtuman tuottajatorilla, jossa tarjolla on muun muassa satokauden niin salliessa Jokirannan marjatilan vadelmaa ja mansikkaa, Juulian Kotileipomon hapanjuurileipää, Arja Korhosen hunajaa ja kotileivonnaisia, Seppo Korhosen mustikkaa ja kantarelleja, Maatila Pentti Hartikaisen sipulia, juureksia, perunaa ja porkkanaa, Seija Kokkarisen kuusenkerkkä- ja mustaherukanlehtijuomaa, Lappalaisen leivän ruisleipää, Paulan hodarin ja lakun kotimaisia makeisia ja Pölönmäen marjatilan mustaherukkaa.

Tapahtuman oheisohjelma on sekin paikallista tekoa toteuttajinaan suurelta osin paikalliset nuoret. Osana tapahtuman ohjelmaa esiintyvät muun muassa DJ Vänskä, Rita Partala, Kansantanssiryhmä Kansulit, sekä Raivaussaha-bändi. Ruokaturvaa ja huoltovarmuutta koskevat terveisensä Arkadianmäeltä tapahtumaan tuo kiuruvetinen kansanedustaja Markku Siponen. Tapahtuma päättyy EiNos orkesterin tahdittamiin toritansseihin. Tapahtuman menu ja ohjelma on ladattavissa täältä: https://www.satoa.fi/satoa-siilinjarvi/

Lisätiedot: Katja Lappalainen MKN Itä-Suomi, katja.lappalainen@maajakotitalousnaiset.fi, 050 3380916 ja Tuula Pärnänen tuula.parnanen@siilinjarvi.fi, puh. 0447401313. Ajankohtaiset tiedot tapahtumasta tapahtuman verkkosivuilla www.satoa.fi, Siilinjärven kunnan verkkosivuilla https://www.siilinjarvi.fi/tapahtumat/satoa-siilinjarvi/ sekä Satoa -tapahtuman ja kunnan sosiaalisen median kanavissa.

Satoa Siilinjärvi -tapahtuman tuottaa Siilinjärven kunta yhteistyössä Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten, MTK Pohjois-Savon, Siilinjärven 4H-yhdistyksen ja Siilinjärven Nuorkauppakamarin kanssa. Tapahtuman suunnitteluun on saatu rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta sekä Euroopan maaseuturahastosta. Tapahtumaa tukevat PeeÄssä ja YARA Suomi Oy.

Tapahtuman taustalla on mm. kaksi MKN Itä-Suomen hanketta: Agri-Food Network -hanke haluaa mm. vahvistaa ruokakulttuurin näkymistä maakunnassa, mihin Siilinjärven SATOA-tapahtuman syntyminen tuo arvokkaan lisän. Ruokaketjun kehittämishanke Siilinjärvelle -LEADER-hanke auttaa suunnittelemaan tapahtumasta paikallisesti kestävän ja järjestöjen yhteistyöhön perustuvan. Agri-Food Network -hanketta rahoittaa Euroopan aluekehitysrahasto ja ruokaketjuhanketta Euroopan maaseuturahasto.