OHJELMA 2018

Vuoden 2018 SATOA goes WILDin ohjelmassa korostuvat vastuullinen ruoantuotanto, hyönteiset ja yhdessä tekeminen. Tapahtuman oheisohjelma aikatauluineen sekä yhteistyökumppanien tarjoamat edut julkaistaan kokonaisuudessa kevään 2018 aikana.

Tanssi

How ´bout Lanttukukko - Mykyrokka -kollektiivi. Teoksen kesto n. 50 min. 

Paikallisliike-nykytanssifestivaalin ja Satoa goes WILD -ruokafestarin yhteistuotanto

Ilmainen sisäänpääsy

How `bout a LANTTUKUKKO? - nykytanssiteos
nostaa pöydälle eri näkökulmia perinne- ja lähiruoasta. Teos käsittelee ruoantuotannon hävikkiä sekä sitä, mitä hävikki tarkoittaa laajemmassa yhteiskunnallisessa kontekstissa. Esityksen aikana valmistetaan pois heitetystä hävikkiruoasta perinneherkkuja ympäristöä kunnioittaen.

Teoksen pohjana toimivat paikallisten asukkaiden, kauppiaiden ja lähiruoan tuottajien haastattelut sekä muistot koskien perinneruokia ja lähiruokaa. How `bout a LANTTUKUKKO? - teoksellaan Mykyrokka- kollektiivi kutsuu katsojat pohtimaan, maistelemaan, muistelemaan ja halutessaan liikkumaan kanssaan Kuopion VB-valokuvakeskuksen sisäpihalle.

Mykyrokka-kollektiivi koostuu neljästä Pohjois-Karjalassa asuvasta tanssitaiteilijasta: Ella Effendy, Teo Mattila, Ronja Syvälahti ja Ira Vuolle. Taiteilijoita yhdistää halu tutkia ja kyseenalaistaa nyky-yhteiskunnassa normeina pidettyjä elämisen ja toimimisen tapoja. Kollektiivi on kiinnostunut tuottamaan kantaaottavaa esitys- ja performanssitaidetta julkisiin tiloihin. Pää-aiheinaan ovat ekologisuus ja ihmis- sekä eläinoikeudet.

Paikka: VB-valokuvakeskuksen sisäpiha

Päivämäärä & aika: La 16.6 klo 16.00

Esityksen kesto: n. 50min

Mykyrokka-kollektiivi: Ella Effendy, Teo Mattila, Ronja Syvälahti, Ira Vuolle

Mentorointi: Katariina Vähäkallio


Jonna Aaltonen - Neiti Ida 

Yhteistyössä Kuopio tanssii ja soi -festivaali

Kesto n. 30 minuuttia + 15 minuutin keskustelutuokio. (Aika: lauantai klo 13.00. Paikka: Ilmoitetaan myöhemmin. Ilmainen sisäänpääsy. Ensisijainen kohderyhmä:3-8 vuotiaat

Neiti Ida on ujo, arka ja yksinäinen kulkuri, joka on aina matkalla jonnekin. Hänellä on mukanaan vain matkalaukku, jossa hän kuljettaa tärkeitä asioitaan. Matkalaukku on myös Neidin paras ystävä ja ainoa matkatoveri. Arkiset, tavalliset asiat ovat Neiti Idalle joskus vaikeita ja hermostuttavia, mutta hassut ja oudot asiat usein aivan helppoja ja luontevia. Esityksen alussa Neiti Ida on ujo ja varautunut olento. Lasten läheisyydessä, kiinnostuneiden, ystävällisten katseiden alla hän rauhoittuu ja lopulta innostuu jakamaan lasten kanssa jopa kalleimmat aarteensa.  Neiti Ida haluaa lapset lähelleen ja yhdessä lasten kanssa hän tanssii ja soittaa, kunnes on taas aika jättää hyvästit arvokkaille uusille ystäville ja jatkaa matkaa kohti uusia seikkailuja.

Koreografia: Hanna Brotherus  Tanssi: Jonna Aaltonen  Musiikin sävellys/äänisuunnittelu: Antti Ikonen  Pukusuunnittelu ja toteutus: Marjo Haapasalo 

Jussi Vatanen 

Yhteistyössä kehittämisyhdistys Mansikka ry

Savolaissyntyinen näyttelijä Jussi Vatanen kiertää Satoa goes WILD -ruokafestarin pisteitä perjantaina ja lauantaina. Jussi on tavattavissa Wildin pisteissä - Tiedossa kilpailuja ja yllätyksiä!

Muita etuja: 

Biketaxi: Tilaukset: 044-4410520

*Näyttämällä Satoa Goes Wild- passia, ensimmäinen Bike Taxi- kuljetus veloituksetta! Sisältää kuljetuksen Satoa Goes Wild- välisten ravintoapisteiden kuljetuksen. Ensimmäisen kuljetuksen jälkeiset kuljetukset SATOA goes WILD -festivaalialueen sisällä: 5€ / per kuljetus. www.biketaxi.fi

Museot

* Ilmainen sisäänpääsy J.V. Snellmannin kotimuseon ja korttelimuseon näyttelyihin SATOA goes WILD -festivaaliviikonloppuna. Näyttelyt avoinna pe-la klo 10-17

Oikeudet muutoksiin pidätetään.